Hozzávalók (4 személyre):
4 őszibarack, 1 rúd fahéj, 1 tasak
vaníliás cukor, 2 evőkanál cukor, 2 dl tejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő
vagy 1 evőkanál vaníliaízű pudingpor, kb. 2 dl víz; továbbá: mentalevél, tejszín
vagy tejszínhab a díszítéshez.
Elkészítése:
A barackot megmossuk, magját
eltávolítjuk. 1 barackot apró kockákra vágunk, és félretesszük a díszítéshez,
tálaláshoz. A maradék barackot nagyobb darabokra vágva fazékba tesszük, és
kevés vízben a kétféle cukorral meg a fahéjrúddal felforraljuk. A tűzről
félrehúzva botmixerrel pürésítjük. Az étkezési keményítőt vagy a pudingport csomómentesre
kavarjuk a tejszínnel, hozzáöntjük a leveshez, és jól kiforraljuk. Néhány óra
alatt kihűtjük, majd hidegen, a felkockázott barackkal, illetve tejszínnel vagy
tejszínhabbal, mentalevéllel díszítve tálaljuk.EK. 2015 szept.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése