2015. szeptember 2., szerda

Rántott nyúlszeletek káposztás krumplisalátával


Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg kicsontozott nyúlhús, 2 tojás, liszt, kukoricapehely, só, bors, zsiradék; a körethez: 50 dkg főtt krumpli, 10 dkg friss káposzta, 1 sárgarépa, 1-2 uborka, 1 hagyma, 1 tojássárgája, 1 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 dl tejföl vagy joghurt, só, bors, porcukor, ecet.
Elkészítése:
A kukoricapelyhet kissé elmorzsáljuk. A nyúlszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe, felvert tojásba és kukoricapehelybe forgatjuk, majd forró zsiradékban megsütjük. A káposztát vékony szeletekre vágjuk, az uborkát és a sárgarépát a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük, megsózzuk. A tojássárgájából, a mustárból és az olajból elkészítjük a majonézt, majd hozzákeverjük a tejfölt, sóval, borssal, cukorral és kevés ecettel ízesítjük. A zöldségeket összekeverjük a szeletekre vágott krumplival meg az apróra vágott hagymával, és beleforgatjuk majonézbe. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd a rántott nyúlszeletekkel tálaljuk.  
EK. 2015 szept.

1 megjegyzés:

Roza írta...

Valami ínycsiklandozó az ételed... Én szeretem a nyulat, de idejét sem tudom, mikor ettem utoljára rántott nyúlhúst... Nyami!:)