Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg kicsontozott nyúlhús, 2
tojás, liszt, kukoricapehely, só, bors, zsiradék;
a körethez: 50 dkg főtt krumpli, 10 dkg friss káposzta, 1 sárgarépa, 1-2
uborka, 1 hagyma, 1 tojássárgája, 1 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 dl tejföl
vagy joghurt, só, bors, porcukor, ecet.
Elkészítése:
A kukoricapelyhet kissé elmorzsáljuk. A
nyúlszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe,
felvert tojásba és kukoricapehelybe forgatjuk, majd forró zsiradékban
megsütjük. A káposztát vékony szeletekre vágjuk, az uborkát és a sárgarépát a
reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük, megsózzuk. A tojássárgájából, a
mustárból és az olajból elkészítjük a majonézt, majd hozzákeverjük a tejfölt, sóval,
borssal, cukorral és kevés ecettel ízesítjük. A zöldségeket összekeverjük a
szeletekre vágott krumplival meg az apróra vágott hagymával, és beleforgatjuk
majonézbe. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd a rántott nyúlszeletekkel
tálaljuk. EK. 2015 szept.
1 megjegyzés:
Valami ínycsiklandozó az ételed... Én szeretem a nyulat, de idejét sem tudom, mikor ettem utoljára rántott nyúlhúst... Nyami!:)
Megjegyzés küldése