Hozzávalók:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg
porcukor, 1 tasak sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 db tojássárgája, reszelt
citromhéj, csipet só;
a töltelékhez: 15 dkg darált mák, 6
dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 0,5 dl víz, mézeskalácsfűszer (vagy
fahéj) ízlés szerint;
a szóráshoz: porcukor
Elkészítése:
A töltelékhez a mákot, a két féle
cukorral és a mézeskalács fűszerkeverékkel összekeverjük, ráöntjük a vizet és
kicsit összefőzzük, majd hűlni hagyjuk.
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk, majd minden második karika közepét egy kisebb szaggatóval kiszúrjuk. A kiszúrt korongokra halmozunk egy-egy fél kávéskanálnyi mákos tölteléket, ráhelyezzük a kiszúrt korongokat, kissé rányomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük. A megsült linzerkarikákat megszórjuk porcukorral.
EK. 2020.december
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése