2020. november 17., kedd

Cassoulet, a francia babos egytálétel

 


Hozzávalók (4 személyre)

2 egész csirkecomb, zsír, só, bors, 30 dkg friss cérnakolbász, zsiradék.

A zöldséges babos raguhoz: 20 dkg kolozsvári szalonna, 30 dkg bivaly bab, 1 hagyma, 1 kisebb zöldpaprika, 2-3 sárgarépa, 4 paradicsom vagy 1 hámozott paradicsom konzerv, 3-4 cikk fokhagyma, babérlevél, morzsolt majoránna, só, bors.

Elkészítése:

A babot éjszakára beáztatjuk, másnap előfőzzük. A csirkecombokat félbe vágjuk, sóval és borssal fűszerezzük, majd forró zsiradékon minden oldalukon kissé lepirítjuk, kivesszük a zsiradékból majd a kolbászdarabokat is kissé lesütjük. A kolozsvári szalonnát vékony csíkokra vágjuk, egy edényben kissé megsütjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát és hámozott, feldarabolt paradicsomot majd az előfőzött babot, a zúzott fokhagymát, babérlevelet és a morzsolt majoránnával megszórjuk. Kissé összefőzzük. Egy nagyobb tűzálló tálba öntsük a ragut, rárakjuk az elősütött csirkecombokat és a kolbászdarabokat. Előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük, míg minden megpuhul, és a szaft besűrűsödik. Friss kenyeret és hagymát kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: