2020. november 10., kedd

Padlizsános ragu főtt tésztával



Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg tollhegytészta, 1 padlizsán, 1 piros színű paprika, 1 hagyma, 50 dkg hámozott paradicsom vagy 1 doboz daraboltparadicsom-konzerv, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg feta sajt vagy reszelt sajt, olaj, só, bors, majoránna, bazsalikom.

Elkészítése:

A padlizsánt szeletekre vágjuk kissé besózzuk, 30 percig állni hagyjuk, kisebb darabokra vágjuk. Olajat forrósítunk, az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a padlizsánt, a felaprított piros paprikát, és a zúzott fokhagymát. Alaposan összeforgatjuk, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Ha már megpuhult, beletesszük a kockára vágott paradicsomot, és néhány percig együtt pároljuk. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összeforgatjuk a raguval, megszórjuk a kockára vágott feta sajttal vagy reszelt sajttal. Frissen tálaljuk.

FI.2020/10

Nincsenek megjegyzések: