Hozzávalók 4
személyre:
40 dkg tollhegytészta,
1 padlizsán, 1 piros színű paprika, 1 hagyma, 50 dkg hámozott paradicsom vagy 1
doboz daraboltparadicsom-konzerv, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg feta sajt vagy
reszelt sajt, olaj, só, bors, majoránna, bazsalikom.
Elkészítése:
A padlizsánt
szeletekre vágjuk kissé besózzuk, 30 percig állni hagyjuk, kisebb darabokra
vágjuk. Olajat forrósítunk, az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk,
hozzáadjuk a padlizsánt, a felaprított piros paprikát, és a zúzott fokhagymát.
Alaposan összeforgatjuk, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Ha már
megpuhult, beletesszük a kockára vágott paradicsomot, és néhány percig együtt
pároljuk. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összeforgatjuk a
raguval, megszórjuk a kockára vágott feta sajttal vagy reszelt sajttal. Frissen
tálaljuk.
FI.2020/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése