Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé, 18 dkg vaj, 4 tojás, 25 dkg cukor,
2 tasak vaníliás cukor, 15 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor,
csipet só, 1 evőkanál citrom- vagy narancshéj, vaníliafagylalt, csokoládéöntet
(elhagyható).
Elkészítése:
A vajat a csokoládéval vízgőz fölött összeolvasztjuk,
ha meleg, hűlni hagyjuk. A tojásokat a kétféle cukorral habosra kavarjuk, a csokoládés
vajjal jól eldolgozzuk, majd a száraz hozzávalókat (a lisztet, kakaót,
sütőport, citromhéjat és a sót) belevegyítjük, vigyázzunk, hogy ne legyen
csomós. Egy kb. 22x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a
masszát, és előmelegített 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Kihűlni
hagyjuk. Ekkor felszeleteljük, és vaníliafagylalttal, csokoládéöntettel
kínáljuk. Önmagában is nagyon tömény és finom sütemény.
FI/2020.11.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése