2020. november 10., kedd

Brownie vaníliafagyival

 


Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé, 18 dkg vaj, 4 tojás, 25 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 15 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, 1 evőkanál citrom- vagy narancshéj, vaníliafagylalt, csokoládéöntet (elhagyható).

Elkészítése:

A vajat a csokoládéval vízgőz fölött összeolvasztjuk, ha meleg, hűlni hagyjuk. A tojásokat a kétféle cukorral habosra kavarjuk, a csokoládés vajjal jól eldolgozzuk, majd a száraz hozzávalókat (a lisztet, kakaót, sütőport, citromhéjat és a sót) belevegyítjük, vigyázzunk, hogy ne legyen csomós. Egy kb. 22x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és előmelegített 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Kihűlni hagyjuk. Ekkor felszeleteljük, és vaníliafagylalttal, csokoládéöntettel kínáljuk. Önmagában is nagyon tömény és finom sütemény.

FI/2020.11.

Nincsenek megjegyzések: