2020. november 17., kedd

Almás márványsüti

 

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 5 tojás, 3 dl joghurt, 24 dkg cukor, 1 dl olaj, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor, csipet só, 1 evőkanál kakaópor, 6 alma, őrölt fahéj.

Elkészítése:

A tojásokat a cuk
orral habosra kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a joghurtot, a sót, a sütőporral elvegyített lisztet, végül pedig az olajat. Ha a massza homogén, kétfelé osztjuk. Az egyik felébe keverjük kakaóport, a másikba pedig vaníliás cukrot. Egy közepes nagyságú tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Alulra öntsük a vaníliás massza felét, arra mehet a kakaós fele, majd megismételjük. Egy villával vagy fogvájóval óvatosan kevergessük meg a masszát, lenyúlva egészen a tepsi aljáig. Nyúlj le egészen a tepsi aljáig. Akár átlós csíkokat is húzhatsz a tésztába. Az almákat meghámozzuk, félbe vágjuk, magházukat kiszedjük, majd felszeleteljük. Az alma szeleteket a masszára rakosgatjuk.

Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 30 percig sütjük. Mielőtt kivesszük, tűpróbával teszteljük. Hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük.

 

Nincsenek megjegyzések: