2020. november 10., kedd

Csirkeszárnyak zöldséges rizzsel

 


Hozzávalók 4 szmélyre:

4 db csirkeszárny, 25 dkg rizs, 1 hagyma, 5 dkg rókagomba vagy csiperke, 20 dkg leveszöldség (sárgarépa, zöld paprika, zöldborsó, petrezselyemgyökér), só, bors, 3 dl hús- vagy zöldségleves, házi ételízesítő, petrezselyemzöld, olaj vagy zsiradék.

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat félbevágjuk, sóval és borssal fűszerezzük, majd forró zsiradékon kissé megsütjük. A hagymát meg a leveszöldséget apróra vágjuk, kevés zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, a gombát és a rizst is. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, ételízesítővel, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a húslevessel. Az egészet egy tűzálló tálba öntjük, belerakjuk az elősütött csirkeszárnyakat, felöntjük annyi vízzel, amennyi bővel ellepi, és előmelegített 180 fokos sütőben kb.25-30 perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, forró vízzel pótoljuk, amíg a rizs megpuhul.

FI/2020.10.

Nincsenek megjegyzések: