Hozzávalók 4
szmélyre:
4 db csirkeszárny,
25 dkg rizs, 1 hagyma, 5 dkg rókagomba vagy csiperke, 20 dkg leveszöldség
(sárgarépa, zöld paprika, zöldborsó, petrezselyemgyökér), só, bors, 3 dl hús-
vagy zöldségleves, házi ételízesítő, petrezselyemzöld, olaj vagy zsiradék.
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat
félbevágjuk, sóval és borssal fűszerezzük, majd forró zsiradékon kissé
megsütjük. A hagymát meg a leveszöldséget apróra vágjuk, kevés zsiradékon
megfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, a gombát és a rizst is. Megszórjuk
apróra vágott petrezselyemzölddel, ételízesítővel, sózzuk, borsozzuk, felöntjük
a húslevessel. Az egészet egy tűzálló tálba öntjük, belerakjuk az elősütött
csirkeszárnyakat, felöntjük annyi vízzel, amennyi bővel ellepi, és előmelegített
180 fokos sütőben kb.25-30 perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, forró vízzel
pótoljuk, amíg a rizs megpuhul.
FI/2020.10.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése