2015. március 25., szerda

Báránysült hagymás krumplival


Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg báránycomb, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring, 3-4 cikk fokhagyma, só, bors, 1 evőkanál zsír, 1 dl vörösbor; 
a körethez: 50 dkg krumpli, 1 hagyma, só, bors, pirospaprika, olaj.
Elkészítése: 
A combot megmossuk, a vizet leitatjuk róla, megtűzdeljük a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. A húst hőálló tálba tesszük, rátesszük a rozmaringot, zsírt teszünk mellé, a bort és kevés vizet öntünk alá, és előmelegített sütőben puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni, majd lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk, forró olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a reszelt krumplit, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük. Jól átforgatjuk a forró olajon, amíg a krumpli forró nem lesz. A sült bárányhússal tálaljuk.
KT. 2015 március.

Nincsenek megjegyzések:

Szilvakrémleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg magvaváló szilva, 1 citrom, 10-12 dkg cukor, 1 dl félédes fehérbor, fahéj, pici só, 2 dl tejszín, 2 ev...