2015. október 10., szombat

Szász fokhagymás leves


Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg füstölt hasaalja, 60 dkg burgonya, 5 dkg liszt, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evőkanál zsír, só, bors, ecet, csípős paprika.
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk és megfőzzük. A zsíron a lisztet világosra pirítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és felöntjük a húslével, ha szükség pótoljuk vízzel. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, beletesszük a levesbe, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a húst és addig főzzük, míg meg nem puhul. Ezután hozzáadjuk a tojássárgájával elkavart tejfölt, és néhány percig forraljuk. Tálaláskor ecettel és csípős paprikával ízesítsük.
KK. 2015

1 megjegyzés:

Szentmocsári írta...

Nagyon jól néz ki. Honnan kapta a szász jelzőt?

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...