2017. február 28., kedd

Csokoládés-kókuszos kekszek


Hozzávalók:
10 dkg vaj, 1 tojás, 15 dkg liszt, 10 dkg étcsokoládé, 7 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 6 dkg kókuszreszelék, 1 teáskanál sütőpor, citromlé, csipet só.
Elkészítése:
A vajat elektromos habverővel a kétféle cukorral jól elkavarjuk, hozzáadjuk a tojást. Fokozatosan beledolgozzuk a sóval, a sütőporral és a kókusszal vegyített lisztet. Addig keverjük, amíg a massza egynemű lesz. Ekkor hozzákavarjuk a darabokra vágott csokoládét.
A tésztából diónyi gombócokat formálunk, majd kicsit meglapítjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább három centire rakjuk. Ha közelebb rakjuk egymáshoz a kekszeket, sütés közben összesülhetnek. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
FI. 2017 február.

Nincsenek megjegyzések:

Gombás nyúlragu

Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb nyúl, 5-6 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, só, bors, 50 dkg gomba, 2 hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 dl t...