2017. február 28., kedd

Csokoládés-kókuszos kekszek


Hozzávalók:
10 dkg vaj, 1 tojás, 15 dkg liszt, 10 dkg étcsokoládé, 7 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 6 dkg kókuszreszelék, 1 teáskanál sütőpor, citromlé, csipet só.
Elkészítése:
A vajat elektromos habverővel a kétféle cukorral jól elkavarjuk, hozzáadjuk a tojást. Fokozatosan beledolgozzuk a sóval és a kókusszal vegyített lisztet, meg a citromlével felhaboztatott sütőport. Addig keverjük, amíg a massza egynemű lesz. Ekkor hozzákavarjuk a darabokra vágott csokoládét.
A tésztából diónyi gombócokat formálunk, majd kicsit meglapítjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább három centire rakjuk. Ha közelebb rakjuk egymáshoz a kekszeket, sütés közben összesülhetnek. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
FI. 2017 február.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

És mikor kerül bele a citromlé ?

Judit Péter írta...

Javítottam, köszönöm a megjegyzést. Általában a sütőport szoktam citromlével felhaboztatni. Üdv. Jutka.

Csirkés-spenótos tagliatelle

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg széles metélt, 25 dkg csirkemell, 1 csokor spenót, 5 dkg vaj, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 5 ...