Hozzávalók:
10 dkg vaj, 1 tojás, 15 dkg liszt, 10 dkg
étcsokoládé, 7 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 6 dkg kókuszreszelék, 1
teáskanál sütőpor, citromlé, csipet só.
Elkészítése:
A vajat elektromos habverővel a kétféle
cukorral jól elkavarjuk, hozzáadjuk a tojást. Fokozatosan beledolgozzuk a
sóval és a kókusszal vegyített lisztet, meg a citromlével felhaboztatott sütőport. Addig keverjük, amíg a
massza egynemű lesz. Ekkor hozzákavarjuk a darabokra vágott csokoládét.
A tésztából diónyi gombócokat formálunk,
majd kicsit meglapítjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább
három centire rakjuk. Ha közelebb rakjuk egymáshoz a kekszeket, sütés közben
összesülhetnek. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt
aranybarnára sütjük.
FI. 2017 február.
3 megjegyzés:
És mikor tesszük bele a citromlevet ?
És mikor kerül bele a citromlé ?
Javítottam, köszönöm a megjegyzést. Általában a sütőport szoktam citromlével felhaboztatni. Üdv. Jutka.
Megjegyzés küldése