Hozzávalók:
50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 2
evőkanál tejföl, 2,5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál só;
továbbá: 5 dkg
olvasztott vaj, 20 dkg reszelt sajt;
a tetejére: 1
tojás, reszelt sajt.
Elkészítése:
Az élesztőt szétmorzsoljuk a cukros tejben és hagyjuk
felfutni. A lisztet átszitáljuk, szétmorzsoljuk benne a vajat, közepébe
mélyedést csinálunk a felvert tojást, a tejfölt, az élesztős tejet, a sót és összegyúrjuk.
30 percig kelni hagyjuk, majd lisztezett lapon 2 cm vastagságúra kinyújtjuk,
megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a reszelt sajt felével. A tésztát
gondolatban 3 részre osztjuk és összehajtjuk: alulról, felülről, az így kapott
tésztacsíkot is megkenjük olvasztott sajttal és megszórjuk a maradék sajttal.
Ismét összehajtogatjuk, kinyújtjuk és 3 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk a
pogácsákat. Tetejüket lekenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt
sajttal. Újabb 30 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 15-20 perc
alatt világosbarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése