Hozzávalók:
a tésztához: 6 tojásfehérje, 6 evőkanál
liszt, 6 evőkanál cukor, 1 tasak sütőpor, citromlé, csipet só;
a krémhez: 6 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 4 evőkanál
liszt, 2 tasak vaníliás cukor, 3 dl tej, 17 dkg vaj;
a tetejére: 3 dl habtejszín, 1 teáskanál zselatin,
csokoládéreszelék vagy kakaó.
Elkészítése:
A tojásfehérjét csipet sóval és a cukorral kemény
habbá verjük, óvatosan belekeverjük a lisztet és a citromlével felhaboztatott
sütőport. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben
170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez a tojássárgáját 10 dkg cukorral és a
vaníliás cukorral habosra kavarjuk, egy dl. tejjel felhígítjuk, belekavarjuk a
lisztet, a maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a keveréket, és sűrű
krémmé főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat a maradék porcukorral krémesre
kavarjuk, majd összevegyítjük a tojáskrémmel. A krémet a tésztára kenjük. A
zselatint 2 evőkanál hideg vízbe áztatjuk, kissé felmelegítjük, a tejszínt
kemény habbá verjük, belekavarjuk a zselatint és a sütemény tetejére kenjük.
Csokoládéforgáccsal, olvasztott csokoládéval vagy kakaóval díszítjük.
Tipp: eredetileg a tejszínhabba nem jár zselatin, de így
szépen szeletelhető!
HúsvétiK. 2017
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése