2017. február 22., szerda

Krémsajttal töltött ekler fánk


Hozzávalók a tésztához: 
2,5 dl víz, 8 dkg zsír, 12,5 dkg liszt, 4 tojás, csipet só, 1 teáskanál cukor;
a krémhez: 25 dkg krémsajt, 3 dl tejszín, 5-7 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor;
továbbá: porcukor vagy ízlés szerinti öntet.
Elkészítése:
A vizet a zsírral összeforraljuk, csipet sót adunk hozzá és a cukrot, azonnal belekeverjük a lisztet, és csomómentesre kavarjuk, addig főzzük, míg az edény falától elválik. Levesszük a tűzről. A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb adagonként a tésztához kavarjuk. A tepsibe sütőpapírt teszünk. A tésztát habzsákba töltjük, és egymástól pár centi távolságra kb. 10 centis csíkokat nyomunk. Előmelegített sütőbe 220 fokon 10 percig sütjük, majd 150 fokon további 20 percig. A sütő ajtaját 20 percig ne nyissuk ki, különben a fánkok összeesnek.

A krémsajtot as kétféle cukorral habosra kavarjuk. A tejszínt habbá verjük, majd a krémsajthoz kavarjuk. A megsült fánkokat félbevágjuk, megtöltjük a krémmel. Ráhelyezzük a fánkok fedelét, és porcukorral megszórjuk, vagy olvasztott csokoládét, karamellt csorgatunk rá.
FI. 2017 március.

1 megjegyzés:

Anikó írta...

Ezt most vinném az egész tálcával, estig meg is enném, irtó guszta :-)