2017. február 23., csütörtök

Gombakrémleves sajtos pirítóssal


Hozzávalók (4 személyre):
50 kg gomba, 3 krumpli, 2 dl főzőtejszín, 1 cikk fokhagyma, 1 fej hagyma, olaj, só, bors, 1 evőkanál liszt, friss petrezselyemzöld, szeletelt kenyér, vaj, reszelt sajt.
Elkészítése:

A gombát jó alaposan megpucoljuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Ha már kellőképp megpirult, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit és a gombát is, házi ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, feltöltjük annyi vízzel, amennyi bőségesen ellepi, puhára főzzük. Amikor megfőtt botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel és besűrítjük a levest. A kenyérszeleteket megpirítjuk, vékonyan megkenjük vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, forró sütőben kissé rásütjük a sajtot. A kész levest a sajtos pirítóssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...