Hozzávalók (4 személyre):
50 kg gomba, 3 krumpli, 2 dl főzőtejszín, 1 cikk
fokhagyma, 1 fej hagyma, olaj, só, bors, 1 evőkanál liszt, friss petrezselyemzöld,
szeletelt kenyér, vaj, reszelt sajt.
Elkészítése:
A gombát jó alaposan megpucoljuk, megmossuk, majd felszeleteljük.
A hagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Ha már
kellőképp megpirult, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit és a
gombát is, házi ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, feltöltjük annyi vízzel,
amennyi bőségesen ellepi, puhára főzzük. Amikor megfőtt botmixerrel pürésítjük,
hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lisztet
csomómentesre kavarjuk a tejszínnel és besűrítjük a levest. A kenyérszeleteket
megpirítjuk, vékonyan megkenjük vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, forró
sütőben kissé rásütjük a sajtot. A kész levest a sajtos pirítóssal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése