2017. február 28., kedd

Csokoládés-krémsajtos sütemény


Hozzávalók:
a tésztához: 4 tojás, 10 dkg cukor, 5 dkg liszt, 2 evőkanál étkezési keményítő (ha nincs,helyette lisztet tehetünk), 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál sütőpor, citromlé, csipet só;
a krémhez: 25 dkg krémsajt, 4 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin, 8-10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor;
a csokoládékrémhez: 10 dkg csokoládé, 2,5 dl tej, 1 tasak csokoládé ízű pudingpor, 4 evőkanál cukor, 5 dkg vaj.
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és csipet sóval és kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, az olajat, a kakaót, majd a sütőporral elvegyített lisztet, és a keményítőt. A masszát kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
A pudingport a cukorral és a tejjel elkavarjuk, sűrű krémmé főzzük, forrón belekavarjuk a csokoládét és a vajat, langyosra hűtjük, ekkor a tészta tetejére kenjük.
A zselatint elkavarjuk, 3-4 evőkanál vízben hagyjuk kiduzzadni, ekkor felmelegítjük (nem szabad főzni). A krémsajtot a kétféle cukorral simára dolgozzuk, folyamatosan kavarva a zselatint is hozzáadjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a krémsajtba vegyítjük. A krémet a csokoládékrémre simítjuk, hideg helyre tesszük, jól kidermesztjük.

Nincsenek megjegyzések: