Hozzávalók:
3 kg paradicsompaprika, 2 kisebb fej karfiol, szemesbors, babérlevél, 1,5 liter vízhez 1/2 liter 9 %-os cet, 2 kanál só, 20-30 dkg cukor, kiskanálnyi befőzőpor.
A karfiolt megmossuk, rózsáira bontjuk, a nagyobbakat kettőbe, vagy négybe vágjuk, majd 5-10 percre enyhén sós vízbe tesszük.
A paprikát megmossuk, majd 4 fele vágjuk.
Elkészítjük a salátalevet és oda tesszük forrni. Ha már forr a lé a karfiolokat kis adagokban meglobbasztjuk, majd a paprikát is, vigyázva csak épp átforgatjuk a lében és szedjük is ki.
Az üvegek aljára babérlevelet és szemes borsot teszünk, és elosztjuk a karfiolt meg a paprikát.
A levet újra felforraljuk, beletesszük a befőzőport és a zöldségekre öntjük. Az üvegeket lekötjük, majd száraz dunsztba tesszük.
8 megjegyzés:
A karfiol a kedvenc savanyúm és a paprikát is nagyon szeretem
Kedves Jutka,köszönöm,hogy jöttél hozzám,biztos vagyok benne,hogy sokat tudok sütni-főzni Tőled!!!üdvözöl Mellissina2.még találkozunk!!!!
Jutka,a máktortát kiirtuk azonnal,de légyszi mond meg,a fehérjével mit csináltál?köszi!!Melli.vagyis Mellissina2.röviden csak Melli.
Csodaszép így az üvegbe, de gondolom ízre milyen finom lehet. Látom felkészültél a télre, sok finom savanyúságot tettél el. (most kicsit irigy vagyok.:)))
Na pont igy készitem én is! :)))
Nagyon guszta savanyúság! Jól jönne, mert idén nincs rá időm:((
A bloggerdíjat köszönöm szépen - a mai napon feltettem a blogomra és én is szeretettel küldöm Neked!
Szerbusz!
Kérlek nézz be hozzám egy kis meglepetés vár.
Mi is nagyon szeretjük!
A karfiolt beteszem a paprikákba!
Így is nagyon guszta!
Karácsonyt nen éri meg soha mert felfaljuk!
Megjegyzés küldése