- 10 dkg párizsi
- 2 csemegeuborka
- 6 főtt tojás
- 2 főtt sárgarépa
- 20 dkg főtt zöldborsó
- 20 dkg vékonyan fölszeletelt gépsonka
A mártáshoz:
- 1 dl étolaj
- 1 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 0,25 dl porcukor
- 1 evk. mustár
- só
- őrölt fekete bors
- fél citrom leve
- 1 húsleveskocka
- 4 dkg zselatinpor
Elkészítése:
A párizsit, az uborkát, a főtt tojást, a főtt sárgarépát kockára vágjuk.
Mindezeket tálba rakjuk, az előzőleg megfőzött zöldborsóval összekeverjük.
A sonkával egy kicsi, de magas tűzálló tálat vagy őzgerincformát körben kibélelünk.
A mártáshoz az olajat apránként a tojássárgájához keverjük, majd ezt a majonézt a tejföllel dolgozzuk össze.
A porcukorral és a mustárral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlevet csepegtetünk bele.
A húsleveskockát 1,5 dl vízben föloldjuk, majd beleöntjük az előzetesen 8 evk. vízzel kikevert zselatint is. Kevergetve épp csak 1 percig forraljuk, amíg föloldódik.
Langyosra hűtjük, majd a mártással meg az előkészített hozzávalókkal összekeverjük.
Ezután a sonkával bélelt formába töltjük, elsimítjuk, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük föl.
7 megjegyzés:
Ez a sonkarolád nagyon nagyon jól néz ki!!!!
Nagyon guszta, még soha nem készítettem!
Nagyon extra
Fú!!! Tényleg nagyon guszta! Megvan a névnapi menünk!!! Köszönöm! :-)
Szép színes , szeretem...
Nagyon tetszik!
Nézz be hozzám!: http://fozni-jo.blogspot.com/2010/11/ujabb-figyelmesseg-koszonom.html
Mutatós!
Megjegyzés küldése