Hozzávalók:
1 kis fej káposzta,
20-30 dkg füstölt csülök vagy tarja, 1 hagyma, 2-3 hámozott paradicsom, 1 evőkanál
zsír, 1 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika, 3 szál friss kapor, csombor,
tejföl.
Elkészítése:
A csülköt vagy
tarját apróra vágjuk, majd főni tesszük. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a
szeletekre vágott káposztát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A
paradicsomot összevágjuk, hozzáadjuk a káposztához, sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk csomborral és apróra vágott friss kaporral. Puhára főzzük. A zsírból
és lisztből szép pirospaprikás rántást készítünk, felöntjük egy pohár hideg
vízzel, kissé összeforraljuk, és a leveshez öntjük. A levest kevés ecettel savanyítjuk,
tálaláskor tejfölt adunk hozzá.
1 megjegyzés:
Finom és üde, a héten én is készítek.
Megjegyzés küldése