Hozzávalók:
50
dkg liszt, 15 dkg cukor, 3 evőkanál tejföl, 20 dkg vaj, 4 tojássárgája, 1
sütőpor
A
habhoz: 4 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 25 dkg darált dió
A
krémhez: 2 tasak tejszín vagy vaníliás pudingpor , 5 dl tej, 25 dkg vaj, 25 dkg
porcukor
Elkészítése:
A
lisztet összegyúrjuk a cukorral, a tejföllel, a vajjal, és a tojássárgával, meg a
sütőporral, majd 4 részre osztjuk. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, belevegyítjük a darált diót, és szintén 4 részre osztjuk.
A
tésztadarabokat egyenként kinyújtjuk, zsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire
fektetjük, mindegyik lapot megkenjük a diós habbal, és egyenként megsütjük őket.
A pudingport megfőzzük a tejjel, és belekavarunk 5 dkg vajat. A maradék
vajat kikavarjuk a porcukorral, és összevegyítjük a kihűlt pudingkrémmel. A krémet háromfelé osztjuk, és betöltjük a lapok közé. A süteményt másnapig állni hagyjuk, majd felszeleteljük.
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet!
De finom!
Megjegyzés küldése