Hozzávalók (4 személyre):
70-80 dkg sertéskaraj, 10 dkg szeletelt füstölt
sonka, 10-15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg sajt, 3 tojás, 2 evőkanál liszt, só,
bors, olaj.
Az uborkasalátához: 2-3 kígyóuborka, 2 dl joghurt vagy tejföl, petrezselyemzöld, 2 cikk fokhagyma, só, fehér bors.
Elkészítése:
A sertéskarajt felszeleteljük, klopfoljuk, majd
mindenik szelet egyik oldalát sóval és borssal befűszerezzük. A sajtot 1 cm-es
csíkokra vágjuk. A hússzeletek be nem fűszerezett felére egy-egy sonkaszeletet
fektetünk, erre rárakjuk a sajtot, és feltekerjük. Lisztbe, felvert tojásba,
majd a zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük. Papírtörlővel leitatjuk
az olajat a hústekercsekről. Joghurtos uborkasalátával vagy friss
zöldségsalátával tálaljuk.
Az uborkasalátához az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé
megsózzuk, 5-10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. A joghurtba
belekavarjuk a zúzott fokhagymát és az uborkát, borssal meg apróra vágott
petrezselyemzölddel ízesítjük, majd lehűtve tálaljuk.
1 megjegyzés:
Ezt most izibe megenném... Nem is kéne mellé semmi köret. Terítek! :o)
Megjegyzés küldése