Hozzávalók
(4 személyre):
1,5 kg libahús, só, bors, zsiradék;
A meggyszószhoz:
7 dl meggybefőtt, 1 evőkanál vaj vagy zsír, 2 evőkanál liszt, 3-6 dkg cukor,
só.
Elkészítése:
A
libahúst feldaraboljuk, sóval és borssal fűszerezzük, hőálló edénybe helyezzük,
és néhány órára hűtőbe tesszük. Serpenyőben zsírt forrósítunk, ráöntjük a
húsra, és kevés vizet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús
megpuhult, sütőbe tesszük, fedő nélkül pirosra sütjük. A vajból (zsírból) és a
lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a meggybefőttet, csipet sót és a
cukrot, kavargatva kis lángon főzzük, míg kellően be nem sűrűsödik. A sült
libahúst a meggyszósszal tálaljuk. Liba helyett kacsa- vagy csirkehússal is
kínálhatjuk.
1 megjegyzés:
Olyan guszta a képed, a hétvégén eme ihletésre sült tyúk volt nálunk meggyszósszal:-)))
Megjegyzés küldése