Hozzávalók 4 személyre:
12 dkg füstölt szalonna, 3 hagyma, 25
dkg sertéshús, 25 dkg borjúhús, 25 dkg csirkemell, 1 zöldpaprika, 2-3
paradicsom, 5 cikk fokhagyma, pirospaprika, só, bors.
Elkészítése:
A szalonnát apróra, a húsokat kockára
vágjuk(eredetileg a pörköltbe jó méretesre vágjuk a hús, én kockára vágva jobban szeretem). A hagymát megpucoljuk, és felaprítjuk, a paradicsomot 1-2 percre forró
vízbe tesszük, héját lehámozzuk, és kockára vágjuk, a paprika szintén
felkockázzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, majd egy szűrőkanállal kivesszük a
pörcöt és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, félidőben
hozzáadjuk a fokhagymát meg a paprika is. A borjú- és a sertéshúst hozzáadjuk a
hagymához, fehéredésig pároljuk, megszórjuk pirospaprikával. Ekkor beletesszük
a paradicsomot, a szalonnapörcöt, meg a csirkemellet, megszórjuk sóval és
frissen őrölt borssal. Lefedjük, és ha szükséges, kevés vizet adva hozzá puhára
pároljuk. Vigyázzunk, hogy bő szaftja maradjon. Rizzsel vagy krumplival,
savanyúsággal tálaljuk.
EK. 2015 augusztus.
1 megjegyzés:
az egyik kedvenc kajám a tokány. imádom.ha már főzünk, egy jó kis kezdeményezés, amivel mi is tehetünk a környezetünk védelméért. Gyűjtsük az olajat, és adjuk le a 170 kijelölt MOL töltőállomás egyikén http://tinyurl.com/ujratoltve
Megjegyzés küldése