Hozzávalók:
A
tésztához: 8 tojásfehérje, 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál cukor, 1 tasak sütőpor,
citromlé, csipet só;
a
krémhez: 8 tojássárgája, 20 dkg cukor, 5 evőkanál liszt, 2 tasak vaníliás cukor,
4 dl tej, 25 dkg vaj;
a tetejére: 4 dl habtejszín, 1 teáskanál zselatin,
csokoládéreszelék vagy kakaó.
Elkészítése:
A
tojásfehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük
a lisztet és a citromlével felhaboztatott sütőport. Egy sütőpapírral bélelt
tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 perc alatt
megsütjük, majd kihűtjük. A krémhez a tojássárgáját 10 dkg cukorral és a
vaníliás cukorral habosra kavarjuk, egy dl. tejjel felhígítjuk, belekavarjuk a
lisztet, a maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a keveréket, és sűrű
krémmé főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat a maradék porcukorral krémesre
kavarjuk, majd összevegyítjük a tojáskrémmel. A krémet a tésztára kenjük. A zselatint
2 evőkanál hideg vízbe áztatjuk, kissé felmelegítjük, a tejszínt kemény habbá
verjük, belekavarjuk a zselatint és a sütemény tetejére kenjük.
Csokoládéforgáccsal, olvasztott csokoládéval vagy kakaóval díszítjük.
Tipp:
eredetileg a tejszínhabba nem jár zselatin, így szépen szeletelhető!
1 megjegyzés:
Nagyon szép és biztos finom! Még eddig ezt a süteményt sem készítettem el pedig de sok helyen csodáltam már rá :)
Megjegyzés küldése