Hozzávalók:
50 dkg laskagomba, 2 sárgarépa, 1
petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 1 evőkanál liszt, 3 dl tejföl, citromlé vagy ecet
4-5 cikk fokhagyma, só, bors, csípős paprika, zsiradék, csípős paprika.
Elkészítése:
A gombát enyhén sós vízben megfőzzük, majd
csíkokra vágjuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a hagymát meghámozzuk,
apróra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk. Zsiradékon a hagymát, a sárgarépát és
petrezselyemgyökeret megdinszteljük, feltöltjük forró vízzel , hozzáadjuk az
apróra vágott fokhagyma felét. Amikor a zöldségek megfőttek, beletesszük a főtt
és leszűrt laskagombát, sózzuk, borsozzuk, citromlével vagy ecettel
savanyítjuk. A tejfölt a liszttel elkavarjuk, egy kis levet is hozzákavarunk,
majd besűrítjük vele a levest. Beletesszük a maradék zúzott fokhagymát, és
összeforraljuk. Tálaláskor tejföllel meg csípős paprikával tálaljuk
Tipp: Fontos a citromlét vagy az ecetet
még a tejföl előtt beletenni, így nem kapja össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése