2023. január 16., hétfő

Hamis pacalleves laskagombából

 


Hozzávalók:

50 dkg laskagomba, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 1 evőkanál liszt, 3 dl tejföl, citromlé vagy ecet 4-5 cikk fokhagyma, só, bors, csípős paprika, zsiradék, csípős paprika.

Elkészítése:

A gombát enyhén sós vízben megfőzzük, majd csíkokra vágjuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk. Zsiradékon a hagymát, a sárgarépát és petrezselyemgyökeret megdinszteljük, feltöltjük forró vízzel , hozzáadjuk az apróra vágott fokhagyma felét. Amikor a zöldségek megfőttek, beletesszük a főtt és leszűrt laskagombát, sózzuk, borsozzuk, citromlével vagy ecettel savanyítjuk. A tejfölt a liszttel elkavarjuk, egy kis levet is hozzákavarunk, majd besűrítjük vele a levest. Beletesszük a maradék zúzott fokhagymát, és összeforraljuk. Tálaláskor tejföllel meg csípős paprikával tálaljuk

Tipp: Fontos a citromlét vagy az ecetet még a tejföl előtt beletenni, így nem kapja össze.

Nincsenek megjegyzések: