2011. július 29., péntek

Pulykamellel rakott zöldbab



Hozzávalók:
50 dkg tisztított zöldbab, 50 dkg héjában főtt burgonya, 0,5 dl olaj, 30 dkg pulykamell (csirkemell), só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, petrezselyemzöld a szóráshoz. A tepsi kikenéséhez , beszórásához: vaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése:


A tisztított zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk, majd a sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A pulykamellet sóval borssal befűszerezzük, rárakjuk a zúzott fokhagymát és jól összekavarjuk, majd zsírban vagy vajban mindkét oldalát megsütjük. Nem szabad kiszárítani.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a bab egy részét eloszlatjuk, erre jön a feldarabolt pulykamell, majd a karikára vágott krumpli,  lerétegezzük úgy, hogy a tetején zöldbab legyen. Megszórjuk petrezselyemzölddel,  meglocsoljuk a tejföllel és a sütőben 15-20 perc alatt kissé megsütjük.


7 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Jutka, ez nagyon finom lehet! Sajnos csak én szeretem a családban a zöldbabot...én elfogadnék egy tányérral!!

Petra írta...

Szeretnélek meglepni egy díjjal, kérlek nézz be hozzám. :)

Éva írta...

Nagyon finom lehet, guszta!

Bianka írta...

Nagyon finom

Aleda írta...

Anyukám szokott rakott zöldbabot készíteni,csirkemellből és krumpli nélkül.Biztos így is finom.

Okki írta...

Nézz be hozzám légy szíves, van egy kis meglepetésem a számodra! :)

Márti írta...

Szeretnék átadni egy díjat, nézz be kérlek hozzám!

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...