2011. október 19., szerda

Nyelv tartármártásban



Hozzávalók:

50 dkg marhanyelv, só, szemes bors, babérlevél, fokhagyma.

Tartármártáshoz: 1 tojás sárgája, 1 kanál mustár, 1-2 dl. olaj, kevés porcukor, só, bors, citromlé, 1 pohár tejföl, kevés fehér bor ( fél dl.).

Elkészítése:

A marhanyelvet elő kell főzni, meg kell tisztítani. A nyelvet betesszük a kuktába, amibe annyi vizet öntünk amennyi ellepi. Kevés ételízesítőt teszünk bele, majd beleszórunk 10-15 szem szemes borsot. Egy órát főzzük a kuktában, megtisztítjuk a bőrétől, majd rézsútos szeletekre vágjuk. Amíg hűl a nyelv, elkészítünk egy tojásból egy jó adag majonézt, ízesítjük mustárral, sóval, borssal, valamint citromlével, végül hígítjuk tejföllel és belekavarunk. A szeleteket félig egymásra helyezve egy tálkába sorakoztatjuk, megszórjuk zúzott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük, majd meglocsoljuk a tartármártással. Ezeket addig rétegezzük, amíg a hozzávalókból tart.

3 megjegyzés:

martinelli írta...

Ez egy Isteni eledel, imádom. Rég nem ettem, de ma veszek nyelvet és elkészítem. Köszönöm az ötletet.

Bianka írta...

Marhanyelvet még csak fütölten ettem, de kíváncsi lennék salátában milyen finom lehet

Juci írta...

Nagyon tetszik így elkészítve. Csak nyelek...

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...