Hozzávalók:
50 dkg marhanyelv, só, szemes bors, babérlevél, fokhagyma.
Tartármártáshoz: 1 tojás sárgája, 1 kanál mustár, 1-2 dl. olaj, kevés porcukor, só, bors, citromlé, 1 pohár tejföl, kevés fehér bor ( fél dl.).
Elkészítése:
A marhanyelvet elő kell főzni, meg kell tisztítani. A nyelvet betesszük a kuktába, amibe annyi vizet öntünk amennyi ellepi. Kevés ételízesítőt teszünk bele, majd beleszórunk 10-15 szem szemes borsot. Egy órát főzzük a kuktában, megtisztítjuk a bőrétől, majd rézsútos szeletekre vágjuk. Amíg hűl a nyelv, elkészítünk egy tojásból egy jó adag majonézt, ízesítjük mustárral, sóval, borssal, valamint citromlével, végül hígítjuk tejföllel és belekavarunk. A szeleteket félig egymásra helyezve egy tálkába sorakoztatjuk, megszórjuk zúzott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük, majd meglocsoljuk a tartármártással. Ezeket addig rétegezzük, amíg a hozzávalókból tart.
3 megjegyzés:
Ez egy Isteni eledel, imádom. Rég nem ettem, de ma veszek nyelvet és elkészítem. Köszönöm az ötletet.
Marhanyelvet még csak fütölten ettem, de kíváncsi lennék salátában milyen finom lehet
Nagyon tetszik így elkészítve. Csak nyelek...
Megjegyzés küldése