2014. augusztus 2., szombat

Padlizsánfasírt tört krumplival


Hozzávalók 4 személyre:
2 padlizsán (kb. 60 dkg), 5 evőkanál reszelt sajt, 2 cikk fokhagyma, 1 tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, só, bors, olaj vagy zsír.
A körethez: 60-70 dkg krumpli, 3 evőkanál vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors.
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, hosszan félbevágjuk, majd a húsát átlósan bevagdossuk, kissé megsózzuk, és 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, kikaparjuk a húsát, kissé összetörjük, majd összevegyítjük a tojással, a reszelt sajttal, az áttört fokhagymával, a fűszerekkel és kb. 3-4 evőkanál zsemlemorzsával. A masszából dió nagyságú golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsiradékban megsütjük. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ekkor leszűrjük, forró vajba forgatjuk, egy fakanállal összetörjük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...