Hozzávalók:
25 dkg liszt, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj,
1,2 dl tej, 1 tasak szárított élesztő, csipet só.
továbbá: 70-80 dkg szilva, 2 tasak
vaníliás cukor, fahéj.
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, a hozzávalókat
egyenként hozzáadjuk, jól összedolgozzuk, majd hagyjuk kelni. A szilvát
megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A kelt tésztát tepsi nagyságúra
nyújtjuk, majd a zsírral kikent tepsibe helyezzük. Rárakjuk a szilvát a
belsejével felfelé, megszórjuk a vaníliás cukorral, és előmelegített 180 fokos
sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Amikor langyosra hűlt, megszórjuk fahéjjal meg porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése