Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg disznóoldalas, 1 kg gyalult tök, 1 evőkanál zsír, 2-3 evőkanál liszt, 3
hámozott paradicsom, 1 dl tejföl, kapor, cukor, só, bors, ecet.
Elkészítése:
Az oldalast sóval, borssal fűszerezzük, majd puhára főzzük.
A tököt meghámozzuk, legyaluljuk, kissé megsózzuk, kb. 1 óra
múlva leöntjük a levét, és kicsavarjuk.
A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk,
rátesszük a besózott tököt, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és az
apróra vágott kaprot. Ha a tök nem enged elég levet, kevés vizet öntünk alá, vigyázva, hogy ne süljön le, és fedő alatt megpároljuk. Sóval, borssal, cukorral
ízesítjük, belekavarjuk a tejfölt, összeforraljuk, majd az oldalassal vagy más
húsos feltéttel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése