Már egy ideje ki akartam próbálni, aztán mégis elmaradt valamiért. Idén gyönyörű karalábék lettek a kertben, így kipróbáltam húsgombóccal, egyik kedvenc levesem. Nagyon hamar elkészíthető, és roppant egyszerű :)
Hozzávalók (4 személyre):
1 nagyobb karalábé, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál
liszt, 1,5 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors;
a húsgombóchoz: 30 dkg darált csirke vagy sertéshús,
1 evőkanál rizs, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 tojás, só, bors, fűszerpaprika,
olaj.
Elkészítése:
A karalábét az apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd
az olvasztott vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel és
felfőzzük. Közben a hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk és a darált
hússal összevegyítjük, hozzáadjuk a megmosott rizst és a tojást. Sóval,
borssal, pirospaprikával és a zúzott fokhagymával fűszerezzük, jól
összedolgozzuk. A masszából gombócokat formázunk és befőzzük a levesbe. A
lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük és
behabarjuk vele az ételt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és
kiforraljuk.
1 megjegyzés:
Amikor a fiam kicsike volt, neki főztem hasonlót. Úgy szerette. Jó, hogy eszembe juttattad, hétvégére főzök is. Nagyon guszta!
Megjegyzés küldése