Hozzávalók:
friss uborka, kapor, csombor, torma és zellerlevél,
babérlevél, fokhagyma, durva só(jódmentes), szemes bors, befőzőpor (kb. 5 kg uborkához 1 tasak).
Elkészítése:
Az uborkát jól megmossuk, majd 2-3 órára sós hideg vízben
áztatjuk. Az üvegek aljára rakunk a zöld fűszerekből, belerakjuk az uborkát,
tisztított fokhagymát és szemes borsot szórunk bele(babérlevelet és tormát is helyezünk az uborkák közé). Feltöltjük hideg vízzel,
így megmérjük, mennyi víz megy rá az uborkára, majd letöltjük a vizet, és annyi evőkanál sóval főzzük fel, literenként egy evőkanál só, egy pohárnyi forró uborkalével elkavarjuk a befőzőport, majd belekavarjuk a feltöltőlébe. A levet hagyjuk
kihűlni, majd az uborkára töltjük. Elsőre a feltöltő lé felzavarosodik, majd
szépen letisztul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése