2014. augusztus 26., kedd

Rókagombás pulykaragu


Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg kagylótészta vagy makaróni, 25 dkg pulykamell, 25 dkg rókagomba, 1 pirospaprika, 1 hagyma, kevés olaj, 2 dl tejszín, só, bors, kakukkfű, petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. A gombát előfőzzük, a hagymát apró kockákra vágjuk. Forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a pulykahúst, rátesszük a gombát meg a csíkokra vágott pirospaprikát. Sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, felöntjük a tejszínnel, belekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, kissé összeforraljuk. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd a raguval forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: