Hozzávalók (4 személyre):
a tésztához: 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 1 tojás, 2
evőkanál hideg víz, só.
a feltéthez: 20 dkg pulykamell, 10 dkg bacon, 20 dkg cukkini, 1
kisebb zöldpaprika, 2 cikk fokhagyma, 4 tojás, 2 dl főzőtejszín, 3 dkg vaj, só,
bors.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába
csomagolva 30 percig a hűtőben pihentetjük. A pulykamellet csíkokra vágjuk, olvasztott vajon fehéredésig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a felaprított
cukkinit meg zöldpaprikát, a csíkokra vágott bacont és a zúzott fokhagymát, sóval, borssal fűszerezzük, és
félpuhára pároljuk. Az omlós tésztát kinyújtjuk, és egy kb. 26 cm-es kivajazott
piteformába simítjuk, megszurkáljuk. A tojásokat a tejszínnel jól felverjük,
sózzuk, borsozzuk. A zöldséges pulykaragut eloszlatjuk a tésztán, ráöntjük a
tojást, majd előmelegített 200 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése