Hozzávalók 4 személyre:
2 padlizsán (kb. 60 dkg), 5 evőkanál reszelt sajt, 2
cikk fokhagyma, 1 tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, só, bors, olaj vagy
zsír.
A körethez: 60-70 dkg krumpli, 3 evőkanál vaj, 1
csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors.
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, hosszan félbevágjuk, majd a húsát átlósan bevagdossuk, kissé megsózzuk, és 200 fokos sütőben 30 perc alatt
megsütjük. Amikor megsült, kikaparjuk a húsát, kissé összetörjük, majd
összevegyítjük a tojással, a reszelt sajttal, az áttört fokhagymával, a fűszerekkel és kb. 3-4 evőkanál
zsemlemorzsával. A masszából dió nagyságú golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és
forró zsiradékban megsütjük. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós
vízben megfőzzük. Ekkor leszűrjük, forró vajba forgatjuk, egy fakanállal
összetörjük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése