Hozzávalók:
4 kg paradicsompaprika, 40 dkg mustár, 4 dl olaj, 4 dl ecet,
40 dkg cukor, 3 evőkanál só, 1 evőkanál tartósítószer, szemes bors, babérlevél
Elkészítése:
1. A paradicsompaprikát megmossuk, majd kb. 2 cm-es csíkokra
vágjuk.
2. Egy nagyobb fazékba öntjük az olajat, az ecetet, a mustárt, a sót és a cukrot, jól elkavarjuk, majd lassú tűznél felforraljuk.
3. Amikor a cukor elolvadt, belerakjuk a csíkokra vágott
paprikát, kb. 10 perc alatt összefőzzük.
4. A tűzről levéve belekavarjuk a tartósítót, befőttesüvegekbe rakjuk a paprikát. Megszórjuk szemes borssal, minden üvegbe 2-3
babérlevelet teszünk, majd rákanalazzuk a mustárszószt. Az üvegeket szorosan
lekötjük, és szárazdunsztba tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése