2009. november 28., szombat
Almás táska
Hozzávalók:
1 adag leveles vajas tészta, 80 dkg alma, 10 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fahéj, 1 tojássárgája.
Elkészítés:
A tésztát kb. 0,4 mm vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk egy lisztezett deszkán. 10x10 cm-es négyzetekre felvágjuk. Ezek közepén elosztjuk a lereszelt, levétöl kinyomkodott, a dióval és cukorral elkevert és 1 kiskanál őrölt fahéjjal ízesített almát. A tészta csücskeit tojássárgájával megkenjük és a tésztaszeleteket egymásra hajtva batyut formálunk. Tojássárgájával megkenjük, megszúrkáljuk és sütölapra téve megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése