2009. november 28., szombat

Almás táska




Hozzávalók:

1 adag leveles vajas tészta, 80 dkg alma, 10 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fahéj, 1 tojássárgája.

Elkészítés:
A tésztát kb. 0,4 mm vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk egy lisztezett deszkán. 10x10 cm-es négyzetekre felvágjuk. Ezek közepén elosztjuk a lereszelt, levétöl kinyomkodott, a dióval és cukorral elkevert és 1 kiskanál őrölt fahéjjal ízesített almát. A tészta csücskeit tojássárgájával megkenjük és a tésztaszeleteket egymásra hajtva batyut formálunk. Tojássárgájával megkenjük, megszúrkáljuk és sütölapra téve megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Zöldséges csirkefasírt káposztás nokedlivel

Hozzávalók a fasírthoz:  60 dkg csirkehús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, só, bor...