A tésztához:
8 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 1/2 csomag sütőpor, 1 dkg kakaó, 2 db tojás
A krémhez:
15 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom leve, 2,5 dl növényi tejszín, 50 dkg túró
1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál zselatin, reszelt citromhéj
A tetejére:
tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót és a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a hozzávalókat (a zselatin és a tejszín kivételével) jól kikeverjük. 1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen langyos, a krémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is óvatosan a krémhez keverjük. A tészta aljáról levesszük a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába. Rákenjük a túrós krémet, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Majd kivéve leöntjük csokoládéval, és ismét 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Megjegyzés:
Gyorsan össze lehet állítani, de több órát kell hűtőben tartani. A csokit nem szabad kenni rajta, mert az húzza magával a túrót. Én jó langyosan öntöm rá, és úgy forgatom, hogy mindenhol érje a csokoládé.
1 megjegyzés:
Lehet, hogy ez lesz a kedvenc édességem:)) elmentettem a receptet.. nagy túró rajongó család vagyunk:)
Megjegyzés küldése