A tejszínkrémhez:
- 9 dkg porcukor
- 2 db tojássárga
- 35 dkg tehéntúró
- 1 db vaníliarúd belseje
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 dl alaposan behűtött habtejszín
- 10 g lapzselatin
A díszítéshez:
- ribizli, barack, vagy málna
Elkészítése:
Először előkészítünk egy kb 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és két csík szilikonos sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papírok a karika pereménél magasabbak legyenek. A piskótalapot a forma aljába tesszük. Elkezdjük készíteni a krémet. A krém összetevőit a tejszín és a lapzselatin kivételével alaposan összekavarjuk. A tejszínhabot kemény habbá verjük. Ezután lassú mozdulatokkal a túrós alapot a tejszínhabhoz keverjük. A lapzselatinra már korábban - két-három perce - vizet kellett öntenünk, erről most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatosan kevergetve azt - ez kb 10-20 másodpercet vesz igénybe. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint a túrós krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben, betöltjük a tortát. A kibélelt tortakarikában lévő lapra tesszük az összes krémet, és elsimítjuk a tetejét. Két-három órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha kihűlt, megrakjuk a friss gyümölccsel. Levesszük róla a tortakarikát, majd a papírokat is lehúzzuk az oldaláról. A kész tortát forróvizes késsel szeletelhetjük.
6 megjegyzés:
Habá most hétvégén nekünk is nagyon kijutott tortából ezért nem kívánom.De nagyon szeretem a túrótortát és a tiéd nagyon guszta .-)
A vasárnapi ebédünkhöz jól jött volna.
Mi is szeretjük a túrótortát!
Nyam! Nyam! De fincsi!
Nagyon guszta, igazán finom lehet
Barack és túró bármikor!
Én már rég ettem túrótortát és most megkívántam! Hétvégén megcsinálom. Nagyon jól néz ki, mutatós torta!
Megjegyzés küldése