Hozzávalók:
25 dkg Ricotta
40 dkg makaróni
20 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó
20 dkg sonka
12 dkg mozarella
5 dkg vaj
2 dl. tejszín
petrezselyemzöld
só, bors
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben odatesszük főni.
A zöldborsót kevés sós vízben megfőzzük. Egy lábasba megolvasztjuk a vajat, beletesszük a zöldborsót és a csíkokra vágott sonkát és kb. 10 percig pároljuk. A ricottát elkavarjuk a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd a sonkával összeforraljuk. A kifőtt és leszűrt tésztát a szószhoz adjuk, jól összevegyítjük és egy tűzálló tálba öntjük, megszórjuk a lereszelt mozarellával, a sütőbe 10-15 perc alatt kissé átsütjük. Forrón tálaljuk!
4 megjegyzés:
szeretjük a zöldséges tésztákat.
Tényleg nagyon finom lehet
Guszta nagyon!
Kedves Jutka!
Kérlek, hogy nézz be hozzám. Játékra hívlak.
Megjegyzés küldése