Hozzávalók 4 személyre:
1 kg sertéstarja, 8 szelet füstölt szalonna, 5-6 cikk
fokhagyma, só, bors, olaj, pirospaprika, hagyma a tálaláshoz
Elkészítése:
A zúzott fokhagymát összekeverjük néhány evőkanál olajjal. A húst
felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd jól bekenjük a fokhagymás olajjal, 3-4
órára hűtőszekrénybe tesszük. Rostélyon, vagy előmelegített 200 fokos sütőben a húst megsütjük, időközben gyakran megkenjük a maradék fokhagymás olajjal. A szalonnát
a bőréig bevagdossuk, egy serpenyőben megsütjük, majd a végét pirospaprikába mártjuk.
Minden szelet húsra egy-egy szelet sült szalonnát helyezünk,
karikára vágott hagymával díszítjük, sült krumplival, és salátával tálaljuk.
Tipp: a hagymakarikákat ropogósra süthetjük a szalonnazsírban, és úgy
is tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése