2013. október 30., szerda

Fokhagymás csirkeleves


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, kevés olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, citromlé, só, bors.
Elkészítése:
A sárgarépát karikára, a hagymát apróra vágjuk, majd az olajon kissé megpirítjuk, vízzel felengedjük, sóval, borssal fűszerezzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és a zöldséghez adjuk. Beletesszük a  babérlevelet meg az apróra vágott fokhagymát, készre főzzük. A lisztet a tejföllel csomómentesre kavarjuk, besűrítjük a levest, végül citromlével ízesítjük. Tálaláskor csípős paprikát szeletelünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...