Hozzávalók:
12 dkg vaj vagy margarin, 22 dkg cukor, 1 tasak vanília
cukor, 15 dkg liszt, 2 tojás, 1 teáskanál sütőpor, 5 dkg étkezési keményítő,
40-50 dkg rebarbara, 2 tojásfehérje, 2 evőkanál citromlé, csipet só, porcukor,
zsír a tepsi kenéséhez.
Elkészítése:
A rebarbarát megtisztítjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. A
vajat 12 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikavarjuk, belekavarjuk a
citromhéjat és csipet sót. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a
keményítővel és sütőporral elvegyített lisztet. A tésztát egy kizsírozott
tortaformába simítjuk, rárakjuk a rebarbarát, és előmelegített sütőben 175
fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral és a
citromlével kemény habbá verjük. A felvert tojáshabot a tésztára simítjuk, visszatesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt rászárítjuk a habot. Hűlni hagyjuk, majd a formából kivéve megszórjuk
porcukorral.
Tipp: a habos süteményeket könnyebb felvágni, ha a kés
pengéjét vékonyan bekenjük vajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése