2013. november 2., szombat

Rántott csirkeszárny sütőben


Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csirkeszárny, 3 tojás, liszt, 15-20 dkg kukoricapehely vagy zsemlemorzsa, só, bors.
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a végeket levágjuk, majd kettévágjuk az alsó-felsőt, és sóval, borssal fűszerezzük. 
A kukoricapelyhet kissé elmorzsoljuk, összevegyítjük a zsemlemorzsával. 
A csirkeszárnyakat beleforgatjuk a lisztbe,  a tojásba, majd a kukoricapehelybe, sütőpapírral
bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük. A csirkeszárnyak mellé hasábra vágott krumplit is tehetünk, így együtt 20-30 perc alatt elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...