1 adag palacsinta, 50 dkg darált hús, 3 dl paradicsomlé, 1 hagyma, 2 cikk
fokhagyma, 20 dkg reszelt sajt, bors, oregánó, bazsalikom, só, 1 kávéskanál
cukor, olaj, vaj.
Besamelmártás: 5 dkg
vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, szerecsendió.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk
a darált húst. Miután a hús kifehéredett, hozzáadjuk a paradicsomlevet meg a zúzott
fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd kevés cukrot, oregánót,
és bazsalikomot keverünk bele. Az egészet jól összeforraljuk.
A besamelmártáshoz a vajból és a lisztből világos rántást
készítünk, majd felengedjük a tejjel, sóval meg szerecsendióval ízesítjük.
A palacsintákat megtöltjük a húsos raguval, és feltekerjük. Egy
tűzálló tálat kivajazunk , belerakjuk a töltött palacsintákat, megszórjuk
reszelt sajttal, és leöntjük a besamelmártással. Forró sütőben szép pirosra sütjük,
majd forrón tálaljuk.
Csípős paprikát kínálhatunk mellé.
1 megjegyzés:
Á, már tudom mit fogok délután sütni...Azt a mindenit, de jól néz ki!!!
Megjegyzés küldése