2013. november 12., kedd

Murokfőzelék bundás kenyérrel



Hozzávalók 4 személyre:
1 kg murok(sárgarépa), 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 dl tejföl, házi ételízesítő, só, bors.
Elkészítése:
A murkot meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük vagy vékony csíkokra vágjuk. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, kissé megdinszteljük, hozzáadjuk a murkot, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Néha a vizet pótoljuk, hogy ne süljön le. Amikor a murok megpuhult, zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, és felengedjük a tejjel. Belekavarjuk a tejfölt, és néhány perc alatt összeforraljuk.
Köretként adhatunk hozzá bundás kenyeret, tükörtojást, fasírtot, kolbászt, vagy bármilyen krokettet.

1 megjegyzés:

Anikó írta...

jaj de nagyon szeretem, sokszor készítem is, mondjuk én jó édesen és tejesen készítem sok petrezselyemzölddel:-))))