Hozzávalók 4 személyre:
1 kg murok(sárgarépa), 4 cikk fokhagyma, 1
evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 dl tejföl, házi ételízesítő, só,
bors.
Elkészítése:
A murkot meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük vagy vékony
csíkokra vágjuk. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, kissé
megdinszteljük, hozzáadjuk a murkot, sóval, borssal, ételízesítővel
fűszerezzük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Néha a vizet pótoljuk, hogy ne süljön le. Amikor a murok megpuhult, zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, és felengedjük a tejjel. Belekavarjuk a tejfölt, és néhány perc alatt
összeforraljuk.
Köretként adhatunk hozzá bundás kenyeret, tükörtojást, fasírtot,
kolbászt, vagy bármilyen krokettet.
1 megjegyzés:
jaj de nagyon szeretem, sokszor készítem is, mondjuk én jó édesen és tejesen készítem sok petrezselyemzölddel:-))))
Megjegyzés küldése